WordPress bir hayli popüler olduğu kadar kullanımı kolay ve gayet güvenli bunun yanı sıra bir kaç karışık noktası da tabi ki bulunmakta.
Şimdi WordPress Tema Yükleme nasıl yapılır bakalım.
İlk olarak siteniz.com/wp-admin olarak sitenizin yönetim paneline giriş yapın.
WordPress Tema ve Eklenti Yükleme
Giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan, Görünüm bölümünün üstüne geldiğimizde en başta çıkan “Temalar” kısmına tıklıyoruz.
Ardından gelen ekranda sol üst tarafta bulunan “Yeni Ekle” kısmına tıklıyoruz.
Yeni ekle kısmına tıkladıktan sonra gelen ekranda Tema Yükle kısmına tıklıyoruz.
Tıkladıktan sonra açılan yere .zip olacak şekilde tema yüklemesi yapabilirsiniz.
Ayrıca WordPress’in ücretsiz temalarını kullanabilir veya ücretli tema kullanmak istiyorsanız buradan ücretli temaları satın alabilirsiniz.
Bir WordPress teması kullanıyorsunuz ama yavaş mı şimdi hızlandırın ?
Temanızı yükledikten sonra, demo yani hazırlanmış bir görünüm var ise yine temanızı yükleyip, görünüm kısmının en altında bulunan Install plugins‘e tıklayarak temanın kullandığı eklentileri kurabilirsiniz.
Demolarınızı da içe aktarmak için yüklediğiniz temanızın bulunduğu kısıma giderek Import Demo kısmına tıklayarak demoları içe aktarabilirsiniz.
Buradan en hızlı temalar listesine ulaş ve web siteni kullanıcılar için uyumlu hale getir :
https://www.webitrik.com/en-hizli-wordpress-temalari
WordPress Eklenti Yükleme
WordPress Eklenti Yükleme işlemi yapmak için hepimizin de bildiği üzere bir WordPress sitemiz olmalı.
Peki eklenti yüklerken dikkat edilmesi gerekenler neler, dosyanın .zip formatında olması yükleyeceğimiz zip dosyasının içinde 1 adet ek dosya olması gerekir.
WordPress panelimizden eklentiler kısmına giriyoruz ve sol üst te bulunan “Yeni Ekle” butonuna tıklıyoruz ve eklentimizi seçip yüklüyoruz.
Eklentimizin boyutuna göre yüklenmesi biraz sürebilir.
Yüklendikten sonra gelecek görüntü :
Yani anlayacağınız bir eklenti yükleyeceğiniz zaman klasörün içinde 1 klasör daha bulunabilir fakat onun içinde bir klasör daha bulunmamalı eğer bulunuyorsa zaten eklenti yüklenmedi ekranıyla karşılaşacaksınız.
WordPress Tema ve Eklenti Yükleme işlemleri bu kadardı. Soru ve Hatalarınızda Yardımcı Olabilmem İçin Bu Yazıya Yorum Yapmayı Unutmayın.
very nice blog
Thank you